כמה עולה לבנות אתר?
מכירים את זה שאתם עושים חיפוש בגוגל על כמה עולה מוצר מסוים כמו אתר אינטרנט ואתם נכנסים לתוצאה, תוצאה ומגלים מאמרים של 2,000 מילים שכל מאמר מבלבל את השכל ואחרי שקראתם את כל המאמר הבנתם שלא קיבלתם את התשובה שחיפשתם?
אז אם כולם עושים את זה החלטתי לעשות משהו דומה " If you can't beat them join them". אז בדומה לכולם אני אתן לכם טווח מחירים מאוד לא ראלי שלא יעזור לכם בשום צורה אבל אני אתן לכם גם את המחיר שבדרך כלל אני גובה על לבניית אתרים.
המחיר לבניית אתר כאשר אין מידע מקדים יכול לנוע בין 500 ל-50,000+. הסיבה שאף אחד לא נותן מחיר מדויק היא בגלל שהמחיר משתנה מאדם לאדם ומחברת בניית אתרים אחת לאחרת. מחיר שחברה אחת מציעה יכול להיות שונה באופן משמעותי בחברה אחרת על אותו מוצר בדיוק.
לפעמים המחיר משתנה בגלל שאתם מתנהלים מול חברה גדולה שצריכה להעמיס עליכם עלויות משרד גבוהות, משכורות, עובדי ניקיון, עלויות מטבח ועוד כל מיני שטויות נוספות, לעיתים אתם תשלמו יותר כי אתם מתנהלים מול איש מכירות שיבטיח את השמיים ויספק גבינה עם זיתים (נעשיתי רעב) ולעיתים אתם תשלמו יותר עבור היכולות והידע של בונה האתרים מולו אתם מתנהלים (אופציה זו היא הטובה ביותר כאשר אתם יודעים מה התוצאות שיכול לספק בונה האתרים שמולו אתם מתנהלים).
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
כמה אני גובה עבור בניית אתר?
עיקר האתרים שאני בונה הם אתרי תדמית פשוטים ובתקופה האחרונה התחלתי גם לבנות אתרי חנויות וירטואלית כאשר מדובר בעיקר על חנויות קטנות עם מתחת ל-100 מוצרים.
בדרך כלל עבור אתר תדמיתי המחיר שלי מתחיל מ-3,500 + מע"מ והעלות הממוצעת יכולה להגיע ל-5,000 + מע"מ. בדרך כלל העלויות יכולת להשתנות לפי כמות עמודים, כתיבת תוכן, רכישת דומיין ואחסון ובהמשך אני אדבר על אלמנטים נוספים שיכולים להשפיע על המחיר.
כאשר מדובר על חנות וירטואלית או אתרים יותר מורכבים בדרך כלל העלות מעט גבוהה יותר וקשה לתת הצעת מחיר שתתאים לכולם מבלי פרטים נוספים על האתר הנדרש.
הסיבה לכך שהמחיר שציינתי הוא בדרך כלל בין 3,500 ל-5,000 היא בגלל שאני מאפשר ללקוחות שלי להחליט מה יהיה כלול בתהליך של בניית האתר ומה לא ובפסקה הבאה אנסה לשתף אתכם בחלק מהדברים שיכולים להשפיע על המחיר בתהליך של יצירת אתר אפקטיבי לעסק.
החלק החשוב ביותר – מה כלול במחיר?
טוב אז דיברנו על המחיר אבל המחיר הוא יחסי ויותר חשוב להבין מה כלול במחיר והאם האדם מולו אתם מתנהלים יאפשר לכם לפרוש כנפיים ולהמשיך לפתח את האתר לבד או שהוא יכבול אתכם בשלשלאות ויחייב אתכם להישאר איתו מכאן והלאה ויגדיל את העלויות שלכם על כל פעולה שנעשית באתר.
- מערכת הניהול של האתר – אחד הדברים החשובים ביותר בעת בנייה של אתר הוא מערכת הניהול שבה האתר יבנה. דיברתי על מה זה וורדפרס ואני ממליץ שכל עוד ניתן עדיף לבנות אתר על וורדפרס ולהימנע מפיתוח של מערכת אישית או משימוש במערכות קוד סגור כמו Wix.
- תוכן לאתר – חוץ מעיצוב ובנייה של האתר אחת העלויות הגבוהות ביותר היא כתיבת התוכן עבור עמודי האתר. רצוי מאוד לבדוק האם התוכן כלול במחיר שקיבלתם והאם התוכן יהיה מספיק איכותי. באופן אישי אני תמיד ממליץ ללקוחות שלי לכתוב את תוכן האתר בעצמם.
- כמות העמודים באתר – דבר נוסף שיכול להשפיע על המחיר הוא כמות העמודים. בדרך כלל יצירה של עמוד נוסף זה לא סיפור אבל הוספת תוכן לעמוד זה מה שמגדיל את העלות של כל עמוד במידה ואתם לא יוצרים את התוכן בעצמכם.
- אחסון ודומיין – עלות נוספת שהיא יחסית שולית היא העלות של אחסון ודומיין. מדובר על עלויות תפעולית של כמה מאות שקלים בשנה (עלות שמתחדשת כל שנה). במידה ואתם מעוניינים לאחסן את האתר בעצמכם רצוי לוודא שבונה האתרים יאפשר זאת.
- עיצוב לוגו – כאשר אתם מתחילים מ-0 ואין לכם לוגו זה משהו נוסף שיכול להשפיע על המחיר. בנוסף להיותי בונה אתרים אני גם מעצב לוגואים ואם אתם צריכים סיוע גם בעיצוב של הלוגו או רק בעיצוב של הלוגו אל תהססו ליצור קשר.
- סמל אתר (Favicon) – סמל אתר הוא סמל/אייקון קטן המופיע לצד האתר שלכם בדפדפן. בדרך כלל מדובר על משהו שולי וזה לא אמור להשפיע בהרבה על המחיר
- התאמה למנועי החיפוש – התאמה של האתר למנועי החיפוש זה משהו שמרבית בוני האתרים לא יודעים לעשות ובגלל זה רצוי לפנות לבוני אתרים שיודע מה הוא עושה ומכיר את התחום של קידום אתרים. בדרך כלל מדובר על בניית היררכיה תקינה לאתר, התקנת התוסף Yoast, ביצוע הגדרות ראשוניות, אופטימיזציה למהירות וכו'…
- נגישות לאתר – למי שלא יודע קיים חוק שמחייב ליצור אתרים נגישים ואם האתר לא יהיה נגיש אתם תהיו חשופים לתביעה משפטית. התחום הזה מעט בעייתי אבל חשוב שבונה האתרים גם ידאג לכך שהאתר יהיה נגיש.
- כיצד נבנה האתר? – בוני אתרים רבים היום משתמשים בתבנית בנייה מוכנה ופשוט משנים מעט את התמונות והתוכן. חשוב לדעת האם אתם מקבלים מבונה האתר עיצוב שנבנה מ-0 עם התאמה אישית או עיצוב קיים ומוכן שפשוט ערכו אותו בקטנה.
קיימים כמובן דברים נוספים שיכולים להשפיע על המחיר וכמובן שסוג האתר גם ישפיע על המחיר כאשר מדובר על מערכות מורכבות. דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון זה הניסיון והיכולות של בונה האתרים מולו אתם מתנהלים. עבודה מול בונה אתרים חובבני תגרום להרבה צרות ובעיות בהמשך הדרך.
נעים להכיר, שמי יוחאי ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור, למעשה אני מתקרב כבר לעשור וחצי אבל מי סופר.
מרבית העיסוק שלי הוא בתחום הדיגיטל והשירותים שבהם אני מתמחה הם: בניית אתרים בוורדפרס, בניית דפי נחיתה, עיצוב באנרים ומודעות וכל מה שקשור לקידום עסקים בג'ונגל הדיגיטלי.
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
גוגל עסקים הפכה להיות כלי מצוין ויעיל ביותר לקידום עסקים ברחבי הרשת ללא עלות כספית. במאמר הבא תוכלו לראות מספר דרכים לקידום העסק באמצעות גוגל עסקים.
כאשר אתם בוחרים לבנות אתר לעסק חשוב לדעת שאתר שנראה יפה לא תמיד יספק את התוצאות שבהם אתם מעוניינים. במאמר הבא אדבר על איך לבנות אתר אפקטיבי ומאילו בוני אתרים להימנע.
אם אתם נמצאים קרוב לצלחת בעולם בניית האתרים אין סיכוי שלא שמעתם את השם וורדפרס (WordPress). ואם אתם עדיין לא יודעים מה זה אלמד אתכם כל מה שצריך לדעת על וורדפרס.