חברות אחסון אתרים מומלצות

מעצב גרפי » חברות אחסון אתרים מומלצות

בתור בונה אתרים עם למעלה מ-30 אתרים השייכים לי ומפוזרים על כמה שרתי אחסון שונים למדתי במשך השנים בדרך הקשה שעל מנת למנוע כאבי ראש מיותרים אחד הדברים החשובים ביותר בתחום של בניית אתרים זה לבחור חברת אחסון איכותית עם תמיכה באיכות טובה.

במאמר הבא אציג בפניכם את חברות האחסון הטובות והמומלצות ביותר מהארץ ומחו"ל. בנוסף אבצע עבורכם השוואת מחירים לכל חבילת אחסון ואפילו אתן לכם כמה טיפים סופר חשובים שיעזרו לכם לבחור את חברת האחסון הטובה ביותר עבור העסק שלכם.

אם אתם מחפשים אחסון אתרים מומלץ ואיכותי עשו לעצמכם טובה וצפו בסרטון הבא:

אם אתם מחפשים אחסון אתרים מומלץ ואיכותי עשו לעצמכם טובה וצפו בסרטון הבא:

דרך אגב אני לא הולך לסקור כאן את כל חברות האחסון הקיימות ומראש אני מתעלם מחברות אחסון אתרים בינוניות עם שירות ברמה נמוכה כמו: הוסטגאטור (HostGator), בלוהוסט (Bluehost) ו-GoDaddy (גודדי) וחברות דומות עם תמיכה ברמה נמוכה שלא יודעת לסייע בפתרון תקלות.

סיכום מהיר לאחסון אתרים מומלץ (יש פירוט בהמשך)

חברת אחסוןמחיר התחלתיארץכמות אתריםציוןקישור
קלאודוויז
קלאודוויז
החל מ- $11 לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
אחסון מחו"לללא הגבלה9.5מעבר לאחסון
הוסט הרמדה
הוסט הרמדה
החל מ- $4.11 לחודשאחסון מחו"לללא הגבלה8מעבר לאחסון
פאסט קומט
פאסט קומט
החל מ- $4.11 לחודשאחסון מחו"לללא הגבלה7.5מעבר לאחסון
ואנגוס
אחסון ואנגוס
החל מ-34 ש"ח לחודש + מע"מ
הנחת קופון: NWK31V9KYO
אחסון מחו"לללא הגבלה7.5מעבר לאחסון
הוסטינגר
הוסטינגר
החל מ- $2.49 לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
אחסון מחו"לעד 100 אתרים7מעבר לאחסון
גטסרבר
גטסרבר
החל מ- 64 ₪ לחודש + מע"מאחסון ישראליללא הגבלה7מעבר לאחסון
יופרס
יופרס
$25 לחודש + מע"מ
הנחת קופון: UP05YOHO
אחסון ישראליעד 3 אתרים7מעבר לאחסון

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

קלאודוויז - CloudWays - אחסון אתרים בענן

חברת קלאודוויז צוברת בשנים האחרונות תאוצה מטורפת והיא הופכת להיות אחת מחברות האחסון המובילות בעולם. בשונה משאר חברות האחסון המוצגת כאן ומציעות אחסון שיתופי חברת CloudWays מציעה אחסון מהיר בענן גם על שרתים של החברות המובילות בעולם כמו גוגל ואמזון.

החברה המציעה לכם התממשקות במחיר יחסי מוזל (לאחסון בענן) ואת היכולת לשלוט על האחסון ולהעלות אתרים באופן יחסית פשוט (לאחסון בענן). תהיה לכם את האפשרות לבחור את ספק האחסון שעליו תוכלו לאחסן את האתר מבין האפשרויות הקיימות כגון: Google, Amazon, DigitalOcean, Linode ו-Vultr.

נכון להיות מבין האפשרויות הקיימות דיגיטל אושן הם הזולים ביותר ולכן זאת האפשרות שכדאי לבחור בכדי לקבל את העלויות הנמוכות ביותר. שיטת התמחור כאן היא קצת שונה משאר חברות האחסון וניתן לרכוש אחסון על בסיס חודשי ולבטל מתי שרק רוצים לעומת חברות אחסון אחרות ששם שיטת התמחור היא שנתית.

מדובר על אחסון מהיר מאוד שיכול לשפר את תוצאות המהירות שלכם בבדיקות המהירות השונות אך חשוב להבין שמדובר על אחסון יקר יותר ממרבית האחסונים האחרים. חבילת האחסון הזולה ביותר מתחילה מ-$10 דולר ויש עלויות נוספות של כמה דולרים כמו למשל אם אתם צריכים לפתוח מייל עסקי (פתיחת מייל לא כלולה במחיר החבילה).

מחיר התחלתי לאחסון בענן: $10 לחודש

קופון 30% הנחה ל-3 חודשים: YOCHAY

Vangus (ואנגוס) - אחסון אתרים בענן על שרתי גוגל קלאוד

אחסון ישראלי פופולרי עם פאנל ניהול נוח לשימוש שמציע הרבה אפשרויות. האחסון הזה יאפשר לכם לאחסן את האתר שלכם על גבי השרתים של גוגל קלאוד במחירים יחסית סבירים (למרות הגבלה לכמות האתרים).

לאחסון של ונגוס יש אפשרויות מתקדמות שאין בהרבה אחסונים אחרים כגון: שימוש בדומיין זמני, סביבת פיתוח, אפשרויות אבטחה מתקדמות, גיבויים יומיים ל-14 ימים אחרוה ושרת יחסית חזק של 2GB זיכרון ו-2 ליבות מעבד.

לכל מי שמעדיף אחסון ישראלי על פני האחסון של קלאודוויז (שמציע תמורה יותר טובה לכסף) האחסון של ונגוס יכול להיות בחירה לא רעה לאחסון של כמות קטנה של אתרים על גבי שרתים מהירים במיוחד.

קופון 10% הנחה: NWK31V9KYO

הוסט הרמדה - Hostarmada - אחסון אתרים מהיר

לכל מי שרוצה לאחסן כמות גדולה של אתרים במחיר יחסית נמוך אפשר לעשות זאת ב-Hostarmada.

חבילת האחסון של Speed Reaper תאפשר לכם לקבל אחסון עם מעבד 6 ליבות וזיכרון של 6GB במחיר של פחות מ-$5 לחודש. על האחסון הזה אפשר לאחסן למעלה מ-10 אתרים מבלי שהוא יקרוס.

כרגע מבחינת עלות, תועלת, מחיר האחסון של Hostarmada מאפשר לקבל את החבילה המשתלמת ביותר במחיר הנמוך ביותר.

פאסט קומט - FastComet - אחסון אתרים מומלץ

נכון למועד פרסום המאמר חברת האחסון המומלצת ביותר לדעתי מבחינת שיקול של תועלת מחיר היא חברת Fastcomet. נכון להיום יש לי שם 3 חבילות אחסון שיתופי ואני באופן אישי ממליץ לבחור בחבילת האחסון השיתופי עם רמת המשאבים הגבוהה ביותר מאחר והיא מחזירה מהירות טובה יותר בכלים לבדיקת מהירות.

לדעתי התמורה שאתם מקבלים מהאחסון הזה מצוינת ביחס למחיר שצריך לשלם. התמיכה שלהם מצוינת, יש גיבויים יומיים (בתאם לחבילה שבחרתם) ויכולת לשחזר את החשבון ברמת קבצים בודדים, שטח אחסון המתחיל מ-15GB, נפח תעבורה הוגן ומדיניות ביטול וקבלת החזר כספי של עד 45 יום מרגע הרכישה.

מחיר התחלתי לאחסון שיתופי: $2.95 לחודש

עדכון חשוב במיוחד – Fastcomet לאחרונה הורידו את כמות המשאבים של השרתים באופן משמעותי והתחילו להוריד מהאוויר אתרים שלוקחים כמות משאבים גדולה. הם פחות מומלצים מפעם ועדיף לבחור את Hostarmada במקום.

הוסטינגר - Hostinger – אחסון אתרים זול במיוחד

חברת אחסון נוספת המציעה פתרונות אחסון לבעלי תקציבים נמוכים במיוחד היא חברת הוסטינגר. בעבר חבילות האחסון שהם היו מציעים התחילו מ-$0.99 לחודש ונראה כאילו בתקופה האחרונה המחיר עלה למחיר התחלתי של $1.39 לחודש ולחבילה של אתר אחד בלבד.

את האחסון הזה ניסיתי לפני כמה שנים כשהם פרצו לשוק ולמרבה ההפתעה הוא היה קצת יותר טוב ממה שציפיתי. השרת היה יחסית מהיר, התמיכה הייתה מספיק טובה אבל יחד עם זאת היו להם כל מיני מגבלות מעצבנות שלא אהבתי בכלל כמו לחסום חלק מהקוד שלי שפתוח באחסונים אחרים, הגבלה של כמות האותיות שיש לבסיסי נתונים וכו'…

ביחס למחיר מדובר על אחסון לא רע אבל אם אין לכם תקציב נמוך במיוחד לא הייתי ממליץ עליהם כי יש אפשרויות אחסון טובות יותר. גם חשוב להבין שחבילת האחסון שהם מציעים לאתר אחד זולה מאוד אבל החבילות של כמה אתרים כבר נמצאות בטווח המחירים של שאר האחסונים וכאן התמורה שאתם מקבלים היא פחותה יותר.

למשל אתם לא מקבלים SSL בחינם ליותר מאתר אחד בזמן שבשאר האחסונים שאני מציג כאן בעמוד אתם כן מקבלים SSL (פרוטוקול אבטחה) בחינם לכל האתר.

אם יש לכם רק אתר אחד בודד ותקציב נמוך תרגישו חופשי לנסות אותם בסה"כ מדובר על אחסון לא רע. אבל אם יש לכם את היכולת להשקיע כמה שקלים נוספים אז עדיף לנסות אחסון אחר כי בסופו של דבר אתם מקבלים את מה שאתם משלמים.

מחיר התחלתי לאחסון  שיתופי: $1.39 לחודש

קופון 5% הנחה לאחסון האתרים הכי זול בעולם: YOCHAY

ג'טסרבר – Jetserver – אחסון ישראלי מומלץ

אני באופן אישי ממליץ ללקוחות שלי לרכוש אחסון אתרים מחו"ל ולא מהארץ. המחירים בחו"ל הרבה יותר זולים ומשתלמים ולעיתים ניתן לרכוש חבילת אחסון בחו"ל בשליש מהמחיר של אחסון אתרים ישראלי. כאשר בכל זאת הלקוח מתעקש לרכוש אחסון אתרים ישראלי אז בדרך כלל ההמלצה שלי תהיה על האחסון של ג'טסרבר.

אחת הנקודות שאני לא אוהב בחבילות האחסון שלהם היא שאין נתונים מדויקים לגבי המשאבים שאתם מקבלים עם חבילת האחסון ורוב החבילות הם כביכול "ללא הגבלה" אבל מעבר לחוסר השקיפות אני חושב שבארץ מדובר על האחסון שאני הכי אוהב בעיקר בגלל התמיכה המצוינת שלהם.

לעומת חו"ל הרמה של התמיכה והשירות בארץ מאוד נמוכה. לעומת זאת כמעט כל לקוח שהפנתי לאחסון הזה ציין שהוא דיבר איתם בטלפון בעת רכישת חבילת אחסון ושהם ממש נחמדים (זה נראה לכם כמו דבר שולי אבל רוב הנציגים של שאר האחסונים לא כאלה נחמדים).

עם השנים אני מבין שהתמיכה של האחסון זה אחד הפרמטרים החשובים ביותר ולכן זה הופך את Jet Server לדעתי לאחסון הכי טוב בארץ.

מחיר התחלתי לאחסון שיתופי: 44 ש"ח + מע"מ לחודש

יופרס – uPress – אחסון אתרים ישראלי

אחד האחסונים המוכרים והמובילים בארץ הוא האחסון של יופרס. מדובר על אחסון עם שרתים ישראליים מאוד מהירים ועם ממשק ניהול מרשים בפיתוח אישי. בנוסף מדובר על אחסון ייעודי שמשמש בעיקר לאתרים שנבנו באמצעות וורדפרס.

בגדול כשמדובר על בחירה בין אחסון ישראלי לאחסון מחו"ל בדרך כלל הייתי ממליץ על אחסון מחו"ל כי אתם משלמים יותר ומקבלים פחות כאשר אתם רוכשים אחסון מהארץ. לעומת זאת אם אין לכם את היכולת לתקשר עם אחסון מחו"ל באנגלית אז במקרים כאלו לפעמים יהיה רעיון טוב יותר לרכוש אחסון מהארץ בשביל התמיכה בעברית.

מה שחשוב לדעת בקשר ליופרס זה שמדובר על אחד האחסונים היקרים ביותר בארץ ולמרות שמדובר על אחסון מאוד מהיר זה פחות יתאים לבעלי אתרים עם תקציב נמוך.

חסרון נוסף שיש ל-uPress שמאוד לא אהבתי זאת העובדה שהם חוסמים תוספים מובילים עם מיליוני התקנות. כך שאם למשל התקנתם תוסף באתר שהם לא מאשרים אז הם ימחקו לכם את התוסף באופן אוטומטי וללא שום התראה. דבר כזה יכול להשפיע על האתר, התצוגה שלו והצורה שבה הוא פועל ובשל הסיבה הזאת אני באופן אישי לא משתמש באחסון של יופרס.

מחיר התחלתי לאחסון שיתופי: $15 לחודש

קופון 5% הנחה: UP05YOHO

סייטגראונד – Siteground – אחסון שהיה טוב בעבר

לפני בערך 3 שנים ממועד פרסום המאמר שמעתי על האחסון של סייטגראונד וניסיתי אותם. להפתעתי היה מדובר על אחד האחסונים הכי טובים שיצא לי לנסות עד אותה תקופה והם היו פשוט שווים של שקל (או יותר נכון כל סנט ששילמתי) ששילמתי להם.

לצערי לאחר כשנה או שנה וחצי המצב השתנה וכך גם האחסון. רמת התמיכה שלהם ירדה באופן משמעותי, כמות המשאבים שקיבלתי מהשרת ירדה באופן משמעותי ועל הדרך הם גם העלו את המחיר פי 2 לכל חבילות האחסון השונות.

לפני שעזבתי את האחסון שלהם הייתה לי חבילת אחסון שיתופי ברמה הגבוהה ביותר והאחסון כל הזמן קרס למרות שבפועל לא התקרבת לניצול המשאבים של החבילה. כשעברתי לאחסון של FastComet על אותה חבילת אחסון הספקתי גם להוסיף כמה אתרים, לשלם קצת פחות והאחסון רץ באופן חלק כבר יותר משנתיים. את סייטגראונד בחרתי לעזוב למרות שרכשתי חבילה של 3 שנים ונשאר לי עוד שנה לסיום החבילה.

מדובר על אחסון שהיה טוב בעבר ואולי תמצאו עליו ביקורות חיוביות ברחבי הרשת אבל נכון למועד פרסום המאמר יש אפשרויות טובות יותר במחיר נמוך יותר.

מחיר התחלתי לאחסון שיתופי: $4.99 לחודש

טיפים שצריך להכיר כאשר בוחרים אחסון אתרים

לאחר שהצגתי בפניכם את מרבית חברות האחסון המובילות והמומלצות בארץ ובעולם כעת יש כמה דברים נוספים שחשוב שתדעו לפני שאתם רוכשים אחסון לאתר או לעסק.

אחסון מהארץ או מחו"ל – כמו שציינתי בסיקור שלי כל עוד האנגלית שלכם טובה הייתי ממליץ לרכוש שרת אחסון מחו"ל ולא אחסון ישראלי. כאשר אתם רוכשים אחסון מחו"ל את מקבלים תמיכה טובה ויותר משאבים בפחות כסף ממה שתשלמו בארץ.

הסיבה היחידה שבה הייתי ממליץ לבחור באחסון מהארץ זה במידה ואתם לא יודעים אנגלית בכלל ולא תצליחו להתמודד עם התמיכה של האחסון בשפה האנגלית.

מיקום שרת האחסון – מיקום שרת האחסון זה אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם להכיר. שרתי אחסון במיקומים שונים יכולים להחזיר מהירות לא טובה לארץ. אם המטרה שלכם זה קהל יעד ישראלי אז רצוי לבחור שרת אחסון ממדינות אירופה כמו: גרמניה, אמסטרדם ולונדון.

אם קהל היעד שלכם הוא מאזורים אחרים כמו למשל ארצות הברית אז רצוי לבחור אחסון ממדינה הקרובה ביותר לקהל היעד. קחו בחשבון ששרת אחסון מארצות הברית יחזיר מהירות נמוכה לגולשים מישראל וניתן לראות את אותה בעיה בשרתים מאזורים נוספים שמחזירים מהירות נמוכה לארץ..

מיקום שרת האחסון – מיקום שרת האחסון זה אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם להכיר. שרתי אחסון במיקומים שונים יכולים להחזיר מהירות לא טובה לארץ. אם המטרה שלכם זה קהל יעד ישראלי אז רצוי לבחור שרת אחסון ממדינות אירופה כמו: גרמניה, אמסטרדם ולונדון.

שינויים במחיר – טריק נוסף שיש לחברות האחסון וכדאי להכיר זה השינויים במחיר. במרבית המקרים אם רכשתם אחסון לשנה או לתקופה של 3 שנים אז בדרך כלל אתם תרכשו אותו במחיר נמוך. לעומת זאת כאשר אתם תרצו לחדש את האחסון לשנה נוספת אז המחיר בדרך כלל יקפוץ באופן משמעותי ובמקרה הטוב יכפיל את עצמו.

גם בארץ חברות כמו הוט ופלאפון אוהבים לעשות לנו את הטריק הזה והמחיר וקופץ לאחר כשנה אלא אם כן אתם מתקשרים ודורשים להשאיר את המחיר כמו שהוא. גם כאן אפשר לעשות משא ומתן בתקופת החידוש אבל בדרך כלל המחיר יהיה גבוה יותר באופן משמעותי ממה שהוא היה ברגע שנרשמתם לאחסון.

אם לא תרצו לשלם יותר אז יש לכם את האפשרות לרכוש אחסון בחברה אחרת או אפילו באותה חברה במועד סיום ההתקשרות ולהעביר את כל האתרים לאחסון החדש. מה שאני עושה זה בדרך כלל לרכוש אחסון ל-3 שנים כדי לקבל את הטבת המחיר ל-3 שנים ובסיום התקופה אני רוכש חבילה מחדש ומעביר את כל האתרים לחבילה החדשה וכך שומר על המחיר הנמוך.

ולמי שמחפש חברת אחסון אתרים מומלצת כתבתי באתר נוסף שלי את המדריך הכי מקיף שתוכלו למצוא לבחירת אחסון אתרים ותוכלו לצפות בו על ידי לחיצה כאן.

יוחאי - מעצב גרפי

נעים להכיר, שמי יוחאי ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור, למעשה אני מתקרב כבר לעשור וחצי אבל מי סופר.

מרבית העיסוק שלי הוא בתחום הדיגיטל והשירותים שבהם אני מתמחה הם: בניית אתרים בוורדפרס, בניית דפי נחיתה, עיצוב באנרים ומודעות וכל מה שקשור לקידום עסקים בג'ונגל הדיגיטלי.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

מאגרי תמונות למעצבים ובוני אתרים

מחפשים אתרי תמונות סופר איכותיים? תנו לי לסייע לכם בחיפוש. במאמר הבא אשתף אתכם ב-5 מאגרי תמונות מומלצים ואיכותיים שיתאימו למעצבים גרפיים ולבוני אתרים.

איך בונים אתר אפקטיבי

כאשר אתם בונים אתר לעסק חשוב לדעת מה נמצא מתחת למנוע ולא רק אם האתר נראה יפה או לא. במאמר הבא נדבר על חלק מהדברים שמרכיבים אתר אפקטיבי.

מה זה וורדפרס?

אם אתם נמצאים קרוב לצלחת בעולם הבניית אתרים אין סיכוי שלא שמעתם את השם וורדפרס (WordPress). ואם אתם לא יודעים מה זה אז אסביר לכם במדריך הבא.

כמה עולה לבנות אתר?

לא מצליחים להבין כמה עולה לבנות אתר? תמחור של אתר הוא נושא מסובך בעיקר בגלל שהמחיר משתנה מחברה לחברה ובמאמר הבא אסייע לכם להבין מה המחירים.

כלי נגישות