מאגרי תמונות למעצבים ובוני אתרים

מעצב גרפי » מאגרי תמונות למעצבים ובוני אתרים

בתור מעצב גרפי ובונה אתרים עם ניסיון של כמעט עשור וחצי אחד הדברים החשובים ביותר שלמדתי בתחילת הדרך זה שאני פשוט לא יכול להפיק תוצאות טובות ללא תמונות טובות. בין אם מדובר על בניית אתר, עיצוב באנר, עיצוב של מודעות, פליירים, מיתוג או כל דבר אחר שבו אנחנו עושים שימוש בתמונות, ללא תמונות איכותיות קשה מאוד להפיק תוצאות איכותיות.

אתרי/מאגרי תמונות מומלצים למעצבים

נכון להיות יש מאות אתרי תמונות שונים אבל בפועל אתר תמונות טוב הוא אתר עם מאגר תמונות איכותי וגדול. אז במקום לשתף אתכם בעשרות אתרי תמונות שונים אשתף אתכם רק באתרי התמונות המובילים עם מאגרי התמונות הגדולים ביותר שיתאימו בצורה מושלמת למעצבים, בוני אתרים, מקדמי אתרים ובעלי עסקים שמנהלים את האתר שלהם.

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

שאטרסטוק (ShutterStock) – מאגר התמונות המוביל בעולם

אם עדיין לא יצא לכם לשמוע את השם ShutterStock (שאטרסטוק) אז הגיע הזמן להגיד שלום. נכון להיום מדובר על מאגר התמונות הגדול והמוביל בעולם. נכון למועד פרסום המאמר יש לאתר התמונות הזה למעלה מ-370 מיליון תמונות באיכות גבוהה במיוחד.

אם אתם מחפשים את אתר התמונות הטוב ביותר אז סביר להניח שתמצאו את מבוקשכם באתר של שאטרסטוק ואתם מוזמנים לעשות שם חיפוש על ביטויים בסיסיים ולראות את כמות התמונות לכל ביטוי ואת איכות התמונות.

למרות שמדובר על אתר תמונות מצוין יש לו חסרון אחד מאוד גדול וזה שיטת התמחור באתר. אם נשים לרגע בצד את העובדה שהמחירים של התמונות באתר גבוהים מאתרים אחרים בתחום הבעיה המרכזית היא הנושא שתמונות שלא רכשתם לא נשארות בחשבון שלכם.

אז לצורך הדוגמא נגיד ורכשתם מסלול חודשי בסיסי של 10 תמונות לכל חודש. אם הגעתם לסיום החודש והספקתם להשתמש רק ב-5 תמונות אז 5 הקרדיטים הנוספים של התמונות לא יימחקו מהחשבון. השיטה הזאת של אם אתה לא מספיק אתה מפספס זה משהו שלא אהבתי ולמרות שיש שם מאגר מאוד איכותי אני לא אהבתי את ההתעסקות בכל חודש ובדיקה אם בזבזתי את הקרדיטים או לא.

לאלו מכם ששיטת הקרדיטים לתמונות שציינתי לא מפריעה ולאלו מכם שמוכנים לשלם קצת יותר בשביל לקבל יותר אז סביר להניח שזה האתר בשבילכם.

דיפוזיט פוטו (DepositPhotos) – אתר תמונות איכותי במחיר משתלם

האתר השני שאני רוצה לדבר עליו זה גם אתר תמונות שאני עושה בו שימוש באופן אישי זה האתר DepositPhotos. נכון להיום מדובר על מאגר תמונות מוביל על למעלה מ-206 תמונות, סרטונים, וקטורים ועוד…

באתר יש תמונות איכותיות וב-95% מהמקרים אני מצליח למצוא את מבוקשי באתר הזה. המחירים שהם מציעים מאוד משתלמים, הרישיון לתמונות מאוד אדיב ביכולת שימוש שלו והתמיכה שלהם מצוינת.

בניגוד לשאטרסטוק הקרדיט של התמונות נשאר בחשבון שלכם למשך שנה שלמה ואין צורך למהר ולעשות שימוש בתמונות גם שאין בהם צורך. בשנים האחרונות אני עובד עם מאגר התמונות הזה ביחד עם פריפיק שאציג מתחת ואני מאוד מרוצה מהתמורה שאני מקבל. ממליץ בחום.

קופון של 20% הנחה: YOCHAY

פריפיק (FreePik) – אתר תמונות במחיר שובר שוק

נכון להיום פריפיק הפך להיות אחד מאתרי התמונות המובילים בעולם והם גדלו בשנים האחרונות בקצב מטורף. איך הם הצליחו לגדול כל כך מהר? פריפיק הוא כנראה אתר התמונות הזול ביותר שקיים. דרך אגב אני באופן אישי בשנים האחרונות משתמש באתר של פריפיק הרבה מאוד.

לפריפיק יש חבילה שנתית בעלות שבאזור של 80 אירו לשנה ופה ושם גם יש להם מבצעים שמורידים את המחיר עוד יותר. במחיר הזה תוכלו להוריד כ-100 תמונות בכל יום כך שמדובר על למעלה מ-36 אלף תמונות שתוכלו להוריד במסגרת השנה שבה רכשתם מנוי.

בשונה מ-2 האתרים שהצגתי מעל עם מאגרי תמונות הגדולים מ-100 מילון תמונות אצל פריפיק תמצאו מאגר קטן יותר המונה למעלה מ-10 מיליון תמונות (עדיין מדובר על כמות תמונות מכובדת).

האתר התחיל בתור אתר המציע בעיקר תמונות וקטורים ואילוסטרציות והיום אפשר למצוא מבחר תמונות לא רע גם על תמונות אמתיות אבל הם עדיין לוקים בחסר ובהרבה מקרים אני לא מוצא שם תמונות בנושאים מסוימים ולכן אני משתמש גם במאגר תמונות של דיפוזיט פוטו ביחד עם פריפיק.

נקודה נוספת שחשוב לי לציין זה שבאתר גם ללא הרשמה ורכישת מנוי יש לכם את האפשרות להוריד תמונות בחינם. חשוב להשים לב שלמרות שאתם יכולים להוריד תמונות בחינם על מנת שתוכלו להשתמש בתמונה אתם מחויבים לתת קרדיט בתמונה או באתר ל-FreePiK. ללא מתן קרדיט וללא רישיון באתר אתם חשופים לתביעה משפטית.

פיקסביי (PixaBay) אתר תמונות בחינם

אם אין לכם תקציב לרכוש תמונות ואתם מחפשים תמונות בחינם לשימוש מסחרי אז פיקסביי הוא מאגר התמונות החינמי הטוב ביותר.

נכון להיום למאגר התמונות שלהם יש למעלה מ-2.3 מיליון תמונות ולמרות שיהיה לכם קשה למצוא תמונות איכותיות לנושאים ספציפיים עדיין מדובר במאגר תמונות לא רע בכלל. למרות שהם מציינים שהתמונות ניתנות להורדה בחינם גם לשימוש מסחרי מומלץ לבדוק את הרישיון של כל תמונה בנפרד ולוודא שאין איתו בעיות.

באופן כללי הייתי ממליץ להימנע מאתרים בחינם ועדיף לדעתי לשלם כמה גרושים ולהיות בראש שקט שלא יהיו בעיות של זכויות יוצרים בעתיד. אם אתם בכל זאת משתמשים בתמונות מהאתר אז הייתי ממליץ להימנע משימוש בתמונות המכילות אנשים והייתי מוריד בעיקר תמונות של נופים וחפצים.

הסיבה שהייתי מעדיף להימנע מתמונות של אנשים היא למקרה שהועלתה לאתר תמונה ללא אישור האדם שנמצא בתמונה, מה שיכול לגרום לבעיות משפטיות בהמשך.

פלאט אייקון (Flaticon) – אתר להורדת אייקונים

כפי שציינתי המאמר הזה מיועד בעיקר למעצבים ובוני אתרים שמחפשים אתרי תמונות איכותיים ומומלצים. בתור בוני אתרים בחלק מהפרויקטים נצטרך גם לספק אייקונים שבהם נעשה שימוש באתר וניתן למצוא באתר של פלאט אייקון הרבה מאוד אייקונים איכותיים.

דרך אגב למי שמזהה את הדמיון מדובר על אתר מבית פריפיק שגם אותו סקרתי במאמר. האתר היה יכול להתאים לכם בעיקר אם אתם עושים שימוש באייקונים בתדירות גבוהה. אם אתם לא עושים שימוש רב באייקונים ופה ושם אתם צריכים אייקון בודד אז תוכלו למצוא אייקונים בחיפוש מותאם גם באתר של פריפיק וגם באתר של DepositPhotos.

כמה דגשים נוספים לגבי בחירת מאגר תמונות

לפני שאתם בוחרים אתר תמונות שבו תעשו שימוש לעיצובים השונים שלכם יש כמה דגשים שחשוב להכיר על מנת לבצע את הבחירה הטובה ביותר ועל מנת להימנע מבעיות כאלו ואחרות בהמשך הדרך.

בכמה תמונות אתם משתמשים בכל חודש? – הדבר הראשון שיש צורך להשים לב אליו זה מהי כמות התמונות שאתם משתמשים בה בכל חודש. מרבית אתרי התמונות מציעים חבילות חודשיות וחבילות שנתיות או רכישה של כמות קרדיטים מוגדרת מראש.

בתור התחלה חשוב לוודא בכל סוג חבילת תמונות לכמה זמן הקרדיטים נשארים בחשבון ללא שימוש בהם ולפי כמות התמונות שאתם משתמשים בכל חודש בממוצע תוכלו להחליט על סוג החבילה שתבחרו.

מה הרישיון שאתם מקבלים עם התמונה – זה אולי ישמע מעט מוזר אבל לכל אתר תמונות גם בתשלום וגם בחינם יש סוגי רישיונות שונים. חלק מהאתרים יותר נדיבים ויאפשרו לעשות כמעט הכל עם התמונה וחלק מהאתרים יכללו הרבה מאוד הגבלות.

אם אתם עובדים עם בעלי עסקים שונים חשוב להבין מה ההגבלות של הרישיון של התמונות שאתם רוכשים על מנת להימנע מבעיות של זכויות יוצרים.

תמונות בחינם או בתשלום? – במאמר ציינתי גם אתר תמונות בחינם וגם את פריפיק שלכאורה מאפשר הורדה של תמונות בחינם. נכון להיום בשל בעיות של זכויות יוצרים והגבלות כאלו ואחרות לא הייתי ממליץ בשום צורה לעשות שימוש באתרי תמונות בחינם.

עדיף לשלם כמה גרושים נוספים, לגלגל את העלויות על הלקוח ולא להסתבך עם הנושא של זכויות יוצרים כי טעות קטנה ותביעה של זכויות יוצרים תגרום לכם לנזק של אלפי או עשרות אלפי שקלים וזה לא שווה את זה. למי שרוצה לשמוע מידע נוסף על הנושא של זכויות יוצרים בדיגיטל לחצו כאן לצפייה בסרטון בנושא. ולמי שרוצה לצפות במדריך קצת יותר מפורט שמכיל יותר אתרי תמונות מומלצים לחצו כאן לצפייה במדריך.

יוחאי - מעצב גרפי

נעים להכיר, שמי יוחאי ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור, למעשה אני מתקרב כבר לעשור וחצי אבל מי סופר.

מרבית העיסוק שלי הוא בתחום הדיגיטל והשירותים שבהם אני מתמחה הם: בניית אתרים בוורדפרס, בניית דפי נחיתה, עיצוב באנרים ומודעות וכל מה שקשור לקידום עסקים בג'ונגל הדיגיטלי.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

חברות אחסון מומלצות שכדאי להכיר

בתור בונה אתרים עם למעלה מ-30 אתרים בחירת אחסון אתרים איכותי הפכה להיות משימה חשובה במיוחד עבורי. במאמר הבא אשתף אתכם ב-5 חברות אחסון מצוינות שזכיתי להכיר.

5 סיבות לבחירת מעצב פרילנסר

מתלבטים האם לבחור מעצב גרפי פרילנסר או חברה גדולה? במאמר הבא אציג בפניכם כמה סיבות חשובות לכך שעדיף לבחור גרפיקאי פרילנסר על פני חברה.

כמה עולה לבנות אתר?

לא מצליחים להבין כמה עולה לבנות אתר? תמחור של אתר הוא נושא מסובך בעיקר בגלל שהמחיר משתנה מחברה לחברה ובמאמר הבא אסייע לכם להבין מה המחירים.

מה זה מיתוג עסקי?

מיתוג עסקי הוא אחד השלבים החשובים ביותר לעסקים חדשים המתחילים את דרכם. במאמר הבא תוכלו להבין בצורה טובה יותר מה זה מיתוג ומה הוא כולל.

כלי נגישות