שיפור מהירות טעינה לאתר וורדפרס

מעצב גרפי » בונה אתרים » שיפור מהירות טעינה לאתר וורדפרס

אחד הנושאים החמים ביותר בשנים האחרונות הוא הנושא של שיפור מהירות טעינה לאתר. עשיתי בעבר מדריך אחר ומקיף ואם זה מעניין אתכם ניתן לצפות בו על ידי לחיצה כאן והיום בניגוד למאמר האחר שבו חפרתי על הרבה מאוד דברים שונים אני רוצה להתעסק רק בפעולות העיקריות שיעשו את השינוי הגדול ביותר במהירות הטעינה של האתר שלכם.

שיפור מהירות אתר וורדפרס

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

10 טיפים לשיפור מהירות אתר וורדפרס

לפני שאנחנו מתחילים עשיתי בעבר סרטון ובו הצגתי 10 טיפים חשובים שכדאי להכיר כאשר אתם רוצים לשפר מהירות ולקבל ציוני מהירות גבוהים באתרים כמו GTmetrix וגוגל PageSpeed Insights. לפני שאנחנו מתחילים לדבר על הנושאים העיקריים שיאפשרו לכם לשפר מהירות טעינה באתר באופן מעשי אני ממליץ תחילה לצפות בסרטון שנמצא מתחת לפסקה.

הנושאים העיקריים שאני אעסוק בהם בסרטון הם:

  • מהם סוגי המהירויות לאתרים
  • איך לבצע בדיקת מהירות באמצעות גוגל Insights
  • איך לבחור אחסון טוב שמהיר גם לגולשים בארץ וגם לאתרי בדיקת מהירות
  • איך לבצע אופטימיזציה לתמונות ואיך לבצע סריקה של תמונות בעלות משקל גבוה באתר
  • שימוש בתוסף זיכרון מטמון (Cache) ונדבר בקצרה על WP Rocket ו-LiteSpeed Cache
  • נדבר על איך להקטין גודל של תוספי Page Builder כמו אלמנטור ומה אפשר לעשות על מנת להפוך את אלמנטור למהיר יותר
  • נסביר קצת על תבניות וורדפרס ולמה עדיף להימנע מתבניות כבדות שטוענות הרבה קבצים
  • נדבר קצת על תוספים ועל איך הם מאטים את הטעינה של האתר בוורדפרס

צפו בסרטון הבא ב-10 פעולות שאתם יכולים לבצע כדי לשפר מהירות טעינת אתר וורדפרס

שיפור מהירות טעינה באתר וורדפרס - 10 דרכים שכדאי להכיר

רכישת אחסון אתרים איכותי

אם הייתי צריך להחליט מה הפרמטר החשוב ביותר לשיפור מהירות באתר אז בכל פעם מחדש התשובה הייתה אחסון אתרים מומלץ ואיכותי.

כבר דיברתי אתכם רבות על הנושא של אחסון בעבר אבל במקרים קיצוניים אם אנחנו מסתכלים על אתרי בדיקות מהירות לפעמים אני רואה הבדל בציונים של בין 10 ל-30 נקודות בין אחסון אתרים איכותי לבין אחסון אתרים לא איכותי.

כמות המשאבים שאתם מקבלים מחבילת האחסון גם תשפיע באופן משמעותי על מהירות הטעינה של האתר ומשאבי מעבד וזיכרון גדולים יאפשרו לו להיטען בצורה מהירה יותר עבור הגולש וזה גם ישפר את מהירות הטעינה.

בנוסף למשאבי האחסון חשוב לקחת בחשבון גם את הנושא של מיקום השרת והיכן נמצא קהל היעד שלכם ובהתאמה לכך לרכוש אחסון שיחזיר מהירות טובה לקהל היעד.

באופן כללי אתרי האחסון המומלצים עבור שיפור מהירות הם FastComet או Cloudflare ואני באופן אישי משתמש בפאסט קומט בחבילה השיתופית היקרה ביותר ואני מקבל תוצאות שאני מאוד מרוצה מהם.

אם מעניין אתכם יותר הנושא של בחירת אחסון אתרים אז אני ממליץ לצפות בסרטון הבא

אחסון אתרים מומלץ – השוואות אחסוני אתרים + מחירים וביקורות

תוסף זיכרון מטמון (Cache)

תוספי זיכרון מטמון יאפשרו לכם לכווץ את התוכן המוצג בארץ ולאחד קבצי CSS וקבצי JavaScript. הפעולות האלו יאפשרו לכם לטעון את העמודים השונים עם פחות בקשות לשרת וכתוצאה מכך מהירות הטעינה תשתפר באופן מאוד משמעותי.

בנוסף בדרך כלל תוספי הזיכרון מטמון גם גורמים לדפדפן לשמור גרסה סטטית של חלק מהקבצים כמו תמונות וקבצי CSS וגאווה סקריפט וזה גורם לכך שבפעם השנייה שהם טוענים את העמוד הטעינה שלו תהיה הרבה יותר מהירה כי הם לא צריכה לטעון בשנית את הקבצים פעם נוספת.

נכון להיום אני משתמש בעיקר בתוסף חינמי שנקרא LiteSpeed Cache ומספק תוצאות מצוינות והרבה מאוד אפשרויות מבלי הצורך לשלם על רישיון בכל שנה מחדש.

אופטימיזציה לתמונות

אתם יודעים מה הגורם ששוקל בדרך כלל הכי הרבה בעת טעינה של עמוד באתר? ניחשתם נכון מדובר בתמונות. וזה נכון פי 5 אם אתם מהמשוגעים שמעלים תמונות ישירות מהנייד או מהמצלמה במשקל של 5 מגה ומעלה. בצורה דומה  אסור להעלות תמונות באופן ישיר מתוך אתרי תמונות.

לפני שאתם בוחרים להעלות תמונות לאתר יש לבצע אופטימיזציה קיצונית של הקטנת משקל תמונה למשקל המינימלי האפשרי. זה מתחיל בכך שעליכם להקטין את רוחב וגובה התמונה לגודל שבו התמונה תוצג בתוך האתר בפועל.

הדבר השני שיש לעשות לאחר מכן זה להשתמש באחד מהכלים שמאפשרים לעשות אופטימיזציה לתמונות, וזאת על מנת לקחת את התמונה הנוכחית והקטין אותה מבלי לאבד את איכות התמונה. אם אתם מחפשים סיוע TinyPNG הוא כלי מצוין להורדת משקל של קבצי PNG והאתר CompressJPEG מעולה עבור אופטימיזציה של קבצי תמונות בפורמט JPEG.

עוד מידע על הנושא של הורדת משקל תמונה והעלאת תמונות באופן תקני לאתר ניתן למצוא בסרטון הבא.

 אופטימיזציה לתמונות באתר - הקטנת גודל תמונה + הקטנת משקל תמונה

תשתית בנייה טובה ונכונה

הסעיף האחרון שאני רוצה לדבר עליו הוא כבר לא משהו שניתן לבצע בקלות על ידי הגדרות של כמה אפשרויות בתוסף וורדפרס, כאן אנחנו מדברים על הידע המעשי שצריך לצבור במשך השנים על מנת לבנות אתרים בצורה נכונה ותקינה.

לצורה שבה אנחנו בונים אתרים יש השפעה רבה על הנושא של קידום בגוגל וגם על המהירות ולכן במרבית המקרים זה יהיה רעיון טוב לבחור בונה אתרים מקצועי שיידע לספק לכם את התוצאות הטובות ביותר שניתן. ואחרי הפסקה הזאת שבאה במטרה לאפשר לי ליצור קישור פנימי לביטוי בונה אתרים בואו ונדבר על כמה פעולות שאפשר לבצע בפועל.

  • הימנעו מסליידרים, אנימציות וכל שאר השיט שהופך את האתר למאוד איטי
  • השתמשו בכמה שפחות תוספים ותמחקו תוספים שאתם לא צריכים
  • אם אתם משתמשים באלמנטור הימנעו משימוש ב-200 ווידג'טים שיש לתוסף להציע ועדיף לעשות שימוש אך ורק באפשרויות הבסיסיות שהם מציעים
  • השתמשו בתבנית עיצוב קלה שלא מכילה הרבה קבצים
  • כבר אמרתי למצוא אחסון אתרים טוב (יותר חשוב ממה שאתם חושבים)

האם זה יספיק כדי לשפר מהירות לאתר?

כן באופן חד משמעי, תראו התחום של שיפור מהירות מתחזק ובעלי אתרים רבים חושבים שהם צריכים להשקיע ימים של עבודות ואלפי שקלים כדי לשפר מהירות. בפועל זה לא כזה חשוב ואם תעשו את הפעולות שהצגתי כאן אז כל עוד התשתית של האתר לא רקובה מהבסיס אתם תראו שינוי משמעותי בציוני המהירות של האתר.

הרדיפה אחרי ציונים כמו 100 היא מיותרת ולא שווה את המאמץ כי בפועל נכון להיום למרות שהנושא של מהירות הפך לחשוב במיוחד זה לא חשוב עד כדי כך שצריך להקדיש שעות וימים של עבודה לכמה נקודות בודדות בציון של מהירות.

אבל לכל מי שרוצה ללמוד שיפור מהירות אני שמח להשיק קורס שיפור מהירות חדש שילמד אתכם כל מה שצריך לדעת ויותר על הנושא של שיפור מהירות טעינה לאתרים בוורדפרס.

יוחאי - מעצב גרפי

נעים להכיר, שמי יוחאי ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור, למעשה אני מתקרב כבר לעשור וחצי אבל מי סופר.

מרבית העיסוק שלי הוא בתחום הדיגיטל והשירותים שבהם אני מתמחה הם: בניית אתרים בוורדפרס, בניית דפי נחיתה, עיצוב באנרים ומודעות וכל מה שקשור לקידום עסקים בג'ונגל הדיגיטלי.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

חברות אחסון אתרים מומלצות שכדאי להכיר

בתור בונה אתרים עם למעלה מ-30 אתרים בחירת אחסון אתרים איכותי הפכה להיות משימה חשובה במיוחד עבורי. במאמר הבא אשתף אתכם ב-5 חברות אחסון מצוינות שזכיתי להכיר.

איך בונים אתר אפקטיבי

כאשר אתם בונים אתר לעסק חשוב לדעת מה נמצא מתחת למנוע ולא רק אם האתר נראה יפה או לא. במאמר הבא נדבר על חלק מהדברים שמרכיבים אתר אפקטיבי.

מה זה וורדפרס?

אם אתם נמצאים קרוב לצלחת בעולם הבניית אתרים אין סיכוי שלא שמעתם את השם וורדפרס (WordPress). ואם אתם לא יודעים מה זה אז אסביר לכם במדריך הבא.

כלי נגישות