איך לבחור חברת בניית אתרים?
זקוקים לסיוע בבניית אתר לעסק? אז כנראה שכרגע הבעיה הכי גדולה שלכם היא איך לבחור חברה לבניית אתרים או איך לבחור בונה אתרים? אל דאגה בשביל זה אני משלם לעצמי (מה אני אעשה, לא משלמים לי) ובמאמר של היום אסייע לכם עם כמה טיפים לבחירת חברה או בונה אתרים מקצועי.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
בונה אתרים אמיתי? או בונה אתרים מתבניות?
יאפ, השוק שלנו מוצף בחאפרים שלמדו בניית אתרים לפני שבוע. מערכות כמו: וורדפרס (מה זה וורדפרס? שאלה טובה), וויקס, התוסף של אלמנטור ועוד כלים ותוספים כאלו ואחרים מאפשרים לכל מטומטם ללמוד איך לבנות אתרים מסרטון ביוטיוב ולהפוך להיות בונה אתרים מדופלם עם תעודה (תעודה שהוא הקנה לעצמו).
בפועל לצורה שבה נבנה האתר יש הרבה חשיבות כך גם למהירות הטעינה של האתר, התאמה שלו למובייל, אופטימיזציה לתמונות, קוד תקני ללא טעויות, פרוטוקול אבטחה ובסה"כ בנייה בתשתית נכונה עם הבנה של איך דברים עובדים גם מתחת לפני השטח.
כאשר אתם עובדים עם בונה אתרים מתבניות מוכנות אז בתור התחלה היכולות של בונה האתר יהיו מוגבלות מאוד לתבנית המוכנה ולאפשרויות עריכה שלה, בנוסף היכולת וההבנה שלו לנושא של איך בונים אתר אפקטיבי שואפת ל-0 ואם תשקיעו בלמידה של שבוע תוכלו להשוות את עצמכם לבונה האתר שלכם.
בונה אתרים אמיתי בדרך כלל יודע גם שפות קוד/קידוד כמו: PHP ,CSS ו-HTML. ללא שום ידע בשפות קוד בדרך כלל בונה האתר הוא יותר מעצב גרפי מאשר בונה אתרים.
דוגמאות לאתרים (תיק עבודות)
בסופו של היום בונה האתר או החברה לבניית אתרים נמדדים לפי העבודות שהם יצרו בעבר. לפני שאתם מתחילים תהליך של יצירת קשר עם חברה לבניית אתרים או עם בונה אתרים פרילנסר תחילה יש לבדוק את תיק העבודות והאתרים של האדם שמולו אתם הולכים להתנהל.
שימו לב שכאשר אתם מתנהלים מול חברת בניית אתרים אז ככל שהחברה יותר גדולה כך גדל גם מספר בוני האתרים שיש בחברה. בוני האתרים בחברה עם הניסיון והיכולות יבנו את האתרים של החברות עם התקציבים הגדולים ובוני האתרים הפחות מנוסים יבנו את האתרים של העסקים עם התקציבים הנמוכים.
אם אתם משתייכים לבעלי עסקים עם תקציבים נמוכים יש לדרוש דוגמאות לעבודות של בונה האתר מולו אתם מתנהלים ולא תיק עבודות כללי של כל החברה. לפי הדוגמאות יש להחליט האם אתם רוצים להמשיך ולהתקדם או לא.
סוגיית המחיר
אז כמה עולה לבנות אתר נכון להיום? זה יכול להשתנות מבונה אתרים אחד לאחר ומחברה אחת לאחרת. אני עוסק בתחום כבר למעלה מ-10 שנים ואחד הדברים שלמדתי תוך כדי תנועה זה שהמחיר הוא לא אינדיקציה למוצר ולאיכות שאתם הולכים לקבל. יש בתחום הרבה אנשי מכירות ואיש מכירות טוב יודע למכור מוצר לא איכותי במחיר גבוה.
גם בחברות גדולות עם השמות המוכרים ביותר בארץ יצא לי לראות אתרים תת רמה שלוקח להם די הרבה זמן להיטען ותוך כדי הם מספיקים להבריח חצי מהכניסות. וגם אם האתר נראה טוב לעיתים מה שנמצא מתחת למנוע חשוב לא פחות מאיך שהאתר נראה ואתר לא איכותי ברמת הקוד לא יתקדם בגוגל בכלל.
בגדול בין אם מדובר על עלות של 10,000 או עלות של כמה אלפי שקלים אל תחשבו שהאדם שמציע אתר יקר יותר יספק תמורה טובה יותר מהסיבה הפשוטה שבפועל לא ככה הדברים עובדים. תנסו להבין מי בונה את האתר בפועל ותתעלמו מהשם שנמצא מאחורי החברה. בהרבה פעמים אתם משלמים רק עבור השם.
בלי חוזים דרקוניים
הדבר האחרון והחשוב ביותר שאתם רוצים לשים לב אליו הוא שאתם לא חותמים על חוזים דרקוניים ושאם שאתם משלמים דמי ניהול על אחסון ודומיין תהיה לכם האפשרות לעזוב מתי שרק תרצו. ברגע שמביאים לכם חוזים מאוד ארוכים עם יותר מידי מידע ופונט כל כך קטן שאתם צריכים זכוכית מגדלת בשביל לקרוא אז זה צריך להדליק נורת אזהרה שאסור להתעלם ממנה.
לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות בעלי עסקים שהגיעו לבתי משפט רק על מנת לעזוב את בונה האתר או החברה שבנתה את האתר עבורם. בשום מקרה לא אמורה להיות התחייבות חוזית שלא תאפשר לכם לעזוב בהמשך הדרך.
נכון להיום אני מציע לכל לקוח ואפילו ממליץ שיאחסנו את האתר בעצמם ומי שלא רוצה להתעסק עם הצד הטכני אני עושה את זה עבורכם בעבור תשלום סמלי ומאפשר להם לעזוב מתי שהם רק ירצו. כל בונה אתרים שצריך לחייב אתכם בחוזה בלי יכולת לעזוב הוא בונה אתרים שאתם רוצים להתרחק ממנו כמו מאש.
נעים להכיר, שמי יוחאי ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור, למעשה אני מתקרב כבר לעשור וחצי אבל מי סופר.
מרבית העיסוק שלי הוא בתחום הדיגיטל והשירותים שבהם אני מתמחה הם: בניית אתרים בוורדפרס, בניית דפי נחיתה, עיצוב באנרים ומודעות וכל מה שקשור לקידום עסקים בג'ונגל הדיגיטלי.
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
אם אתם נמצאים קרוב לצלחת בעולם הבניית אתרים אין סיכוי שלא שמעתם את השם וורדפרס (WordPress). ואם אתם לא יודעים מה זה אז אסביר לכם במדריך הבא.
לא מצליחים להבין כמה עולה לבנות אתר? תמחור של אתר הוא נושא מסובך בעיקר בגלל שהמחיר משתנה מחברה לחברה ובמאמר הבא אסייע לכם להבין מה המחירים.
כאשר אתם בונים אתר לעסק חשוב לדעת מה נמצא מתחת למנוע ולא רק אם האתר נראה יפה או לא. במאמר הבא נדבר על חלק מהדברים שמרכיבים אתר אפקטיבי.